1 cup plain flour
1 cup wholemeal flour (see blogpost about organic flour)
3 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 egg
1 cup of milk
125g butter
2 tbsp sugar, or to taste (I usually make it with 1 tablespoon, but recipe calls for 2)
1 cup of filling of your choice: sultanas, raisins, dates, walnuts. I used dates and pecans this time. You could use apple, or other fresh fruits as well. Make up 1 cup of filling, I use 3/4cup of chopped dates, and 1/4 cup of chopped pecans or walnuts.
Mix together in a blender for 12 seconds, the melted butter, egg and milk.
Mix together in a bowl, sifted flour, baking powder, salt and add your sugar. Regular table sugar is fine.
Add egg mixture to the dry ingredients, stir through the filling. This whole process takes about 15minutes, quicker if you use preshelled nuts.
Bake in greased muffin tins in a hot oven for 20-25minutes until golden brown.
Serve with butter, or margarine, and that's it. Piece of cake. Or muffin as it were.
In Vlaamse
Deze werden verse vanmorgen het recept is echt heel eenvoudig, alles wat je nodig hebt is:
1 kopje bloem
1 kopje volkorenmeel (zie blogpost over biologische meel)
3 tl bakpoeder
1 / 2 theelepel zout
1 ei
1 kopje melk
125g boter
2 el suiker, of naar smaak (ik meestal te maken met 1 eetlepel, maar recept voor 2)
1 kopje van het vullen van uw keuze: rozijnen, krenten en rozijnen, dadels, walnoten. Ik gebruikte data en pecannoten deze tijd. Je zou kunnen gebruiken appel, of andere verse vruchten. Make-up 1 kopje vullen, gebruik ik 3/4cup gehakte dadels, en 1 / 4 kop gehakte pecannoten of walnoten.
1 kopje bloem
1 kopje volkorenmeel (zie blogpost over biologische meel)
3 tl bakpoeder
1 / 2 theelepel zout
1 ei
1 kopje melk
125g boter
2 el suiker, of naar smaak (ik meestal te maken met 1 eetlepel, maar recept voor 2)
1 kopje van het vullen van uw keuze: rozijnen, krenten en rozijnen, dadels, walnoten. Ik gebruikte data en pecannoten deze tijd. Je zou kunnen gebruiken appel, of andere verse vruchten. Make-up 1 kopje vullen, gebruik ik 3/4cup gehakte dadels, en 1 / 4 kop gehakte pecannoten of walnoten.
Meng in een blender gedurende 12 seconden, de gesmolten boter, ei en melk.
Meng in een kom, gezeefde bloem, bakpoeder, zout en voeg je suiker. Regelmatige tafelsuiker is prima.
Voeg nu het ei mengsel bij de droge ingrediƫnten toe, roer door de vulling. Dit hele proces duurt ongeveer 15 minuten, sneller als je gebruik maakt preshelled noten.
Bak in ingevette muffinvormpjes in een hete oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer met boter of margarine, en dat is het. Fluitje van een cent. Of muffin als het ware.
powered by
these sold well at the markets yesterday, with good feedback. They are not very sweet, but I like it that way. Like a good wine, it is all about the texture, not sugar.
ReplyDelete