Friday, December 3, 2010

Spruitjes a la Sas (Sas's Sprouts)

This is from Saskia, a recipe for the humble brussels sprouts, as the belgians do.  Looks pretty tasty too..

She writes in Vlaamse and Engels:

!!!One of my favourite winter dishes!!!

500g spruiten/ sprouts
500g kookaardaappelen -'nicola'/ cooked potatoes
250g spek/bacon strips
nootmuskaat, zout, peper/nutmeg, salt and pepper
250ml zure room/ sour cream
Paneermeel of gemalen kaas om te gratineren/ breadcrumbs and grated cheese
Kook de spruitjes gaar/boil sprouts
Kook de aardappelen gaar/ boil potatoes
Breek ze met een vork, kruid ruim, voeg zure room toe en de gebakken spekjes.  Meng alles goed en de ovenschaal. Paneermeel/ gemalen kaas en laat gratineren onder de grill.  Break them with a fork, place in an oven dish, top with cheese/breadcrumbs and place under a hot grill.
Serveer er een kotelet/ worst bij met warme pickels saus. Serve with pork chops or pork sausages and warm pickle sauce.

Heerlijk op een winteravond.  Delicious on a winter evening

Smakelijk


No comments:

Post a Comment