This is from Saskia, a recipe for the humble brussels sprouts, as the belgians do. Looks pretty tasty too..
She writes in Vlaamse and Engels:
!!!One of my favourite winter dishes!!!
500g spruiten/ sprouts
500g kookaardaappelen -'nicola'/ cooked potatoes
250g spek/bacon strips
nootmuskaat, zout, peper/nutmeg, salt and pepper
250ml zure room/ sour cream
Paneermeel of gemalen kaas om te gratineren/ breadcrumbs and grated cheese
Kook de spruitjes gaar/boil sprouts
Kook de aardappelen gaar/ boil potatoes
Breek ze met een vork, kruid ruim, voeg zure room toe en de gebakken spekjes. Meng alles goed en de ovenschaal. Paneermeel/ gemalen kaas en laat gratineren onder de grill. Break them with a fork, place in an oven dish, top with cheese/breadcrumbs and place under a hot grill.
Serveer er een kotelet/ worst bij met warme pickels saus. Serve with pork chops or pork sausages and warm pickle sauce.
Heerlijk op een winteravond. Delicious on a winter evening
Smakelijk
No comments:
Post a Comment